Gazeta maqedonase “Dnevnik” shkruan se grusht shteti në Turqi ka qenë I planifikuar në muajin gusht, ndërsa në Greqi është përgatitur që të thellohet një krizë e madhe e cila do të shkaktonte një kolaps të vërtetë për të gjithë Ballkanin. Sipas kësaj gazete ish ushtarakët e burgosur të cilët organizuan grusht shtetin në Turqi para organeve të hetuesisë kanë dëshmuar se janë përgatitur që moti skenarë për grusht shtet. Mirëpo, pas skenarëve të fundit në Turqi ka qenë tepër i çuditshëm reagimi i Uashingtonit dhe Brukselit zyrtarë, përmes së cilave është tentuar që të fshehen pas grusht shtetin. Ndërkohë, kjo gazetë shkruan se në gusht të vitit 2016, është përgatitur skenari që të krijohet një krizë e thellë në Qeverinë e Greqisë, me çka do të ishte përfshirë në strategjinë e operacioneve të ngjashme në Ballkan dhe Kaukaz. Këtu nuk përjashtohet as Maqedonia, pasi u paralajmërua një ofensivë gjatë kësaj vjeshte, sidomos nga ata të cilët iu gëzuan grusht shtetit në Turqi.

13 COMMENTS

 1. … [Trackback]

  […] Find More on to that Topic: epavarura.com/grusht-shteti-ne-turqi-u-planifikua-ne-gusht-skenare-te-zeza-u-pergatiten-edhe-per-maqedonine/ […]

 2. … [Trackback]

  […] Find More on to that Topic: epavarura.com/grusht-shteti-ne-turqi-u-planifikua-ne-gusht-skenare-te-zeza-u-pergatiten-edhe-per-maqedonine/ […]

 3. … [Trackback]

  […] There you will find 80322 more Info on that Topic: epavarura.com/grusht-shteti-ne-turqi-u-planifikua-ne-gusht-skenare-te-zeza-u-pergatiten-edhe-per-maqedonine/ […]

 4. … [Trackback]

  […] Read More on to that Topic: epavarura.com/grusht-shteti-ne-turqi-u-planifikua-ne-gusht-skenare-te-zeza-u-pergatiten-edhe-per-maqedonine/ […]

 5. … [Trackback]

  […] Find More to that Topic: epavarura.com/grusht-shteti-ne-turqi-u-planifikua-ne-gusht-skenare-te-zeza-u-pergatiten-edhe-per-maqedonine/ […]

 6. … [Trackback]

  […] Find More Information here to that Topic: epavarura.com/grusht-shteti-ne-turqi-u-planifikua-ne-gusht-skenare-te-zeza-u-pergatiten-edhe-per-maqedonine/ […]

 7. … [Trackback]

  […] Read More Information here on that Topic: epavarura.com/grusht-shteti-ne-turqi-u-planifikua-ne-gusht-skenare-te-zeza-u-pergatiten-edhe-per-maqedonine/ […]

Comments are closed.