Në hulumtimet rezultatet e të cilave u botuan në revistën Nature Photonics, dy ekipe të ndryshme kanë teleportuar të dhëna në rrjetin fiber optik në distancë prej disa kilometrash në dy qytete.

Shkencëtarë kanadezë dhe kinezë kanë arritur në teleportimin të dhënave nga një vend në tjetër në rrjetin fiber optik pa bërë ngarkim në asnjë gjësend fizik.

Në hulumtimet rezultatet e të cilave u botuan në revistën Nature Photonics, dy ekipe të ndryshme kanë teleportuar të dhëna në rrjetin fiber optik në distancë prej disa kilometrash në dy qytete.

5 COMMENTS

Comments are closed.