Në sallën e gjykimeve të porotës të Gjykatës së Landit në Ulm, të mërkurën ka ndodhur një incident, ku një azilkërkues nga Shqipëria ka reaguar shumë rëndë pasi i është shqiptuar dënimi pas akuzave për tentative vrasje.

Sapo ka dëgjuar gjyqtarin që i ka shqiptuar dënimin prej 3 vjet e nëntë muaj burg ka shpërthyer fillimisht në lot. Pastaj ai ka filluar të godasë kokën dhe fytyrën e vet me grushte me tërë fuqinë që kishte, sikur donte të mbyste veten.

Burri 48 vjeçar, sapo ka dëgjuar gjyqtarin që i ka shqiptuar dënimin prej 3 vjet e nëntë muaj burg ka shpërthyer fillimisht në lot, shkruan augsburger-allgemeine.de.

Pastaj ka filluar të godasë kokën dhe fytyrën e vet me grushte me tërë fuqinë që kishte, sikur donte të mbyste veten. Është dashur ndërhyrja e disa zyrtarëve për ta neutralizuar personin e përmendur derisa kanë ardhur sanitarët dhe një mjeke e emergjencës të cilët e kanë udhëzuar menjëherë për në Klinikën Universitare.

Agresiviteti i azilkërkuesit në fjalë kishte rënë në sy që në pesë seancat paraprake duke ju ndërhyrë në fjalë disa dëshmitarëve, transmeton albinfo.ch.

Ai kishte kërcënuar me vdekje vazhdimisht shumë nga të strehuarit tjerë shqiptarë në qendrën e azilit në Blaustein dhe kishte rrahur disa herë disa fëmijë dhe çifte pleqsh. Por, para gjyqit ai ka thënë se është zënë me bashkatdhetarët e tij për shkak se, sipas tij, ata nuk kërkonin punë në Gjermani por vetëm sorollateshin dhe pinin alkool si dhe nuk u përmbaheshin rregullave të higjienës. Ndërsa fqinjët e tij ishin ankuar me një letër të dërguar autoriteteve se “ishin terrorizuar nga personi, për çka kishte ndodhur që nga frika, në mesnatë të iknin nga banesa.

Është interesante se prokuroria ka kërkuar dënim më të butë se sa që i ka shqiptuar gjykata: 2 vjet burg për lëndim të rrezikshëm trupor, transmeton albinfo.ch. Dhe, duket se fakti që dënimi i kumtuar nga trupi gjykues dukshëm më i lartë se propozimi i prokurorisë ka qenë shkaktari i shpërthimit të tij.

3 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] There you can find 34828 more Information to that Topic: epavarura.com/historia-prekese-azilkerkuesi-shqiptar-cudit-te-pranishmit-ne-sallen-e-gjyqit/ […]

Comments are closed.