Ministria e Tregtisë, Industrisë dhe Burimeve Minerare ka deklaruar se kanë ndaluar importimin e automjeteve me origjinë SHBA-në, raporton Anadolu Agency (AA).

Sipas lajmeve të mediave vendase thuhet se nën Kryetari i Drejtorisë së Zhvillimit të Tregtisë, Muhamed Rıza Mevludi me urdhër të ministrit të Tregtisë, Industrisë dhe Burimeve Minerare, Muhamet Rıza Nimetzade ka ndaluar importimin e mjeteve me origjinë SHBA-në. Deri më tani nuk janë importuar automjete nga Amerika. Por kishim porositur 200 të tillë” është shprehur ai.

Ndërkohë ndalimi i importimit të automjeteve me origjinë nga SHBA-ja erdhi pas kritikave të liderit fetar Ayetullah Ali Hamaney në lidhje me këtë gjë.

Hamaney më 27 prill me rastin e ditës së punëtorëve në fjalimin e rastit kritikoi blerjen e automjeteve me origjinë SHBA-në. ”Amerikanët nuk i përdorin automjetet që prodhojnë vet pasi ata harxhojnë shumë. Është e çuditshme që ne shkojmë dhe blejmë automjete nga një fabrikë që është në prag të një falimentimi të mundshëm” është shprehur ai.

7 COMMENTS

Comments are closed.