Një ish agjent i CIA-s amerikane ka deklaruar se autoritetet amerikane prej vitit 2001 kanë administruar mbjelljen e lëndëve narkotike në Afganistan dhe të ardhurat i kanë përdorur për të garantuar burimet financiare të ISIS.

John Abatsford, thotë se Uashingtoni përfitimet e nxjerrja nga tregtia e lëndëve narkotike në Afganistan i ka përdorur për të garantuar burimet financiare të ISIS me qëllim që të destabilizojë vendet e rajonit të LM. Sipas tij ISIS është krijuar me mbështetjen financiare dhe me administrimin e CIA-s për t’iu kundërvënë vendeve kundërshtare të Amerikës dhe për të trazuar rajonin e LM. Ky ish agjent i CIA-s thotë se Amerika dhe aleatët e saj për të ulur çmimin e naftës janë munduar të zotërojnë burimet naftore në Lindjen e Mesme dhe tu kundërvihen vendeve anti-amerikane nëpërmjet grupit terrorist ISIS. Sulmi i 11 shtatorit ishte projektuar nga vetë qeveria amerikane me qëllim që duke e shfrytëzuar atë si pretekst të sulmonte Afganistanin.

8 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Find More on on that Topic: epavarura.com/ish-agjenti-cia-s-amerika-trafikon-drogen-e-afganistanit-per-te-financuar-isis/ […]

Comments are closed.