Në kuadër të lëvizjes botërore për bojkotimin e Izraelit, 200 figura dhe personalitete të njohura evropiane në fushën juridike, në mbështetje të të drejtave të kombit palestinez kanë bojkotuar regjimin izraelit.

Në deklaratën e përbashkët të nxjerrë me këtë rast thuhet se lëvizja për bojkotimin e izraelit po realizon qëllimet e saj dhe regjimi sionist çdo ditë e më shumë izolohet dhe bojkotohet nga bota. Lëvizja për bojkotimin e Izraelit e quajtur BDS përbëhet nga sindikata, grupe fetare, organizata jo qeveritare, qeveri popullore dhe organe civile në të gjithë botën. Për shkak të aktiviteteve të kësaj lëvizjeje, regjimi sionist deri tani ka pësuar dëme të shumta nga aspekti politik, kulturor, ekonomik dhe sportiv.

6 COMMENTS

Comments are closed.