Regjimi i Izraeli kërkoi ndërhyrjen e Vatikanit kundër rezolutave të OKB.

Joel Edelshtajn, kryetar i parlamentit izraelit (Kneset) në një letër dërguar ministrit të Jashtëm të Vatikanit, kardinalit Pietro Parolin, pretendoi se rezoluta e fundit e UNESCO-s në lidhje me Bejtul Mukadesin (Jeruzalemin) dhe xhaminë Al Aksa është një agresion historik dhe ofezë e rëndë ndaj dy feve krishtërimit dhe jahudizmit. Edelshtajn kërkoi nga Vatikani të marrë masa që të tilla veprime të mos përsëriten në të ardhmen. Në rezolutën e 18 Tetorit, UNESCO deklaroi se Bejtul Mukadesin dhe xhaminë Al Aksa i konsideron vetëm si vende të shenjta islame dhe dënoi agresionet e Izraelit ndaj këtyre vendeve të shenjta islame të okupuara nga sionistët.

4 COMMENTS

Comments are closed.