Kryebashkiakja e Virginias Perëndimore, Beverly Whaling jep dorëheqjen pas postimit racist në rrjetet sociale ku Michelle Obama quhej një majmun mbi taka. Dorëheqja e zonjës hyri në fuqi menjëherë, raporton Associated Press, që pasoi gjithashtu komentet e Pamela Ramsey Taylor, ish ­drejtorja e zhvillimit logjistik të qarkut.

Ajo u largua nga posti i saj, pas zgjedhjes së Donald Trump javën e kaluar. “Ajo do të jetë e freskët, do ketë një stil të lartë, e bukur, e denjë për Zonjën e Parë në Shtëpinë e Bardhë”, ka shkruar zonja Taylor, duke vijuar “Jam lodhur duke parë një majmun mbi taka”.

Whaling iu përgjigj duke shkruar: “Më zbukurove ditën”. Pas kritikave dhe thirrjet për dorëheqje, ajo fillimisht kërkoi falje për sjelljen e saj dhe u përpoq për të bindur publikun se ajo nuk është raciste.

3 COMMENTS

Comments are closed.