Shoqëria, besnikëria, arsyetimi për të dalë nga shtëpia – ka shumë gjera të mrekullueshme që qentë ofrojnë.

Por, t’i lejosh ata që të lëpijnë, megjithatë, do të thotë ta vesh shëndetin në rrezik serioz, transmeton Express.

Goja e qenit mban një mikrobiome enorme orale të baktereve, viruseve dhe shkumë, kështu ka thënë për “New York Times” doktori Nielanjan Nadi.

Gjersa pështyma e qenit përmban proteina të cilat ndihmojnë në shërimin dhe pastrimin e plagëve të qenit, ekzistojnë disa organizma unike për qentë të cilat ne thjesht nuk do të thotë se duhet t’i tolerojmë apo kundërshtojmë.

Për shembull, disa baktere në gojën e qenit janë zoonotike, që do të thotë se ato mund të kalojnë nga kafshët te njerëzit – dhe të shkaktojnë sëmundje.

Bakteret e zakonshme zoonotike janë: klostiriumi, E.coli, salmonella dhe kampilobakteria, të cilat mund të shkaktojnë sëmundje të rënda gastrointestinale tek njerëzit, sipas doktorit Leni K. Kaplan.

1 COMMENT

Comments are closed.