Kryeministri i Turqisë deklaroi se Ankaraja dhe Teherani kanë marrë bërë hapa të rëndësishëm për të garantuar paqen dhe stabilitetin në rajonin e Lindjes së Mesme.

Agjencia e lajmeve Tasnim njoftoi se Binali Jëlldërëm, kryeministri i Turqisë, deklaroi: “Ankara dhe Teherani bëjnë hapa të vlefshëm për të stabilitetin e rajonit dhe besojnë se mund të tejkalohen mosmarrëveshjet e të dy vendeve në lidhje me krizën e Sirisë”.

Kryeministri i Turqisë gjithashtu vuri në dukje bashkëpunimin e Ankarasë, Teheranit dhe Moskës në lidhje me krizën e Sirisë dhe deklaroi: “Irani dhe Rusia javën e kaluar kanë bërë hapa të rëndësishëm në lidhje me zgjidhjen e krizës në Siri”.

Ai shtoi: “Thuhet se ekziston një ftohje një marrëdhëniet tona me Iranin. Ndoshta mund të ekzistojnë mosmarrëveshje të vogla, mirëpo marrëdhëniet tona me Iranin kurrë nuk reduktohen në një nivel të veçantë”.

6 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Here you will find 12733 additional Information to that Topic: epavarura.com/jellderem-turqia-dhe-irani-kane-bere-hapa-te-vlefshem-per-stabilitetin-e-rajonit/ […]

Comments are closed.