eta e njerëzve edhe pas vdekjes, vazhdon të ruajë ndërgjegjjen, kanë pohuar shkencëtarët.

Mundësia e jetës pas vdekjes është një nga misteret më të mëdha të njerëzimit, por tani ekspertët janë duke pretenduar se nuk ka vdekje të ndërgjegjes,vetëm vdekje të trupit. Sipas disa shkencëtarëve, të cilët pohojnë se, mekanika kuantike lejon ndërgjegjjen që të jetojë.

Nga ana tjetër, shkencëtarët janë ende të pasigurt në lidhje me atë që është vetëdija. Universiteti i Arizonës, një prej ekspertëve, Stuart Hameroff beson se është vetëm informacioni i ruajtur në nivel kuantik.

Fizikanti britanik, Roger Penrose pajtohet dhe beson se ai dhe ekipi i tij kanë gjetur prova se mikrotubulet me bazë proteina, një komponent strukturor i qelizave të njeriut, me informacione kuantike, informacion i ruajtur në një nivel nën-atomik.

Roger thotë nëse një person vdes përkohësisht, ky informacion kuantik lëshohet nga microtubules. Megjithatë, në qoftë se ato janë ringjallur, kanalizohen përsëri në microtubules dhe kjo është ajo që ndez një eksperiencë pranë vdekjes.

Roger shtoi: “Nëse ata që nuk janë ringjallur dhe pacienti vdes, është e mundur që ky informacion kuantik mund të ekzistojë jashtë trupit, ndoshta për një kohë të pacaktuar, si një shpirt”.

Dr Hans-Peter Dürr, ish-kreu i Institutit Max Planck, ka thënë se: “Ajo që ne e konsiderojmë këtu dhe tani, kjo botë, është në fakt vetëm niveli material që është e kuptueshme. Përtej është një realiteti të pafund që është shumë më e madhe. Në këtë mënyrë, jeta jonë në këtë aeroplan të ekzistencës është e përfshirë, e rrethuar, nga së përjetshme tashmë… vdes trupi, por në fushën shpirtërore kuantike vazhdon. Në këtë mënyrë, unë jam i pavdekshëm”.

Dr Christian Hellwig i Institutit Max Planck në Göttingen, shtoi: “Mendimet tona, vullneti ynë, vetëdija jonë dhe ndjenjat tona tregojnë veti që mund të referohen si prona shpirtërore. Nuk ka ndërveprim të drejtpërdrejtë me forcat e njohura themelore të shkencave natyrore, të tilla si gravitacioni, forca elektromagnetike, etj. Nga ana tjetër, megjithatë, këto prona shpirtërore korrespondojnë saktësisht me karakteristikat që e dallojnë fenomenet shumë të mistershme dhe të mrekullueshme në botë kuantike”.

Burimi: Daily Express/Përshtati: Redjon Shtylla

4 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Here you will find 25912 additional Info on that Topic: epavarura.com/jeta-pas-vdekjes-provat-e-cuditshme-tregojne-se-vetedija-jeton-si-shpirti/ […]

  2. … [Trackback]

    […] There you will find 96868 more Information on that Topic: epavarura.com/jeta-pas-vdekjes-provat-e-cuditshme-tregojne-se-vetedija-jeton-si-shpirti/ […]

  3. … [Trackback]

    […] Find More to that Topic: epavarura.com/jeta-pas-vdekjes-provat-e-cuditshme-tregojne-se-vetedija-jeton-si-shpirti/ […]

Comments are closed.