Home / Shkencë dhe Jetë / KURIOZITETE

KURIOZITETE

Sekretet e njeriut që jetoi 256 vjet (Foto)

Jeta e tij është bërë lajm dekada më parë edhe në revistën “Time” apo gazetën “The New York Times”, sipas të cilave, ai ka qenë 210 cm i gjatë dhe ka jetuar deri në vitin 1933. Kinezi, ka rrëfyer se sekreti i jetëgjatësisë është tek “Qeni, pëllumbi dhe breshka.” Profesori …

Read More »

Myslimanja duke u lutur në rrugë – ja si reagojnë amerikanët (Video)

Me dhe Et janë të rinj amerikanë të njohur për eksperimentet e tyre sociale, e të cilat më pas i shpërndajnë në YouTube. Në një kamerë të fshehur ata kanë dashur të tregojnë se si nj shoqëri multi kulturore e një qyteti amerikan i përgjigjet një situate kur një grua …

Read More »

Raport novator për të konvertuarat në Islam

Nje raport novator qe egzaminon eksperiencat e 50 grave Britaneze te te gjitha moshave, etnive, vendeve, besimeve apo mosbesimeve dhe kulturave shoqeror te cilat, qe te gjitha, jane konvertuar ne Islam- eshte leshuar dje ne Londer nga Universiteti i Kembrixhit. Te konvertuarat kan potencial (mundesi) te jene nje influence e …

Read More »

Ruan kockat, mbron sytë, forcon zemrën …

Pas sallatave të ndryshme, turshive dhe lakrës, pranvera është koha më e mirë për t’u rifreskuar me qepë të gjelbra. Kjo perime është një bombë e vërtetë vitaminash që ju ruan nga sëmundjet e ndryshme dhe forcon shëndetin tuaj. Qepa e re mund të hahet e freskët ose si shtojcë …

Read More »

Të gjithë e hedhim fundërrinën e kafesë pasi e pijmë, por pasi ta lexoni këtë kurrë më nuk do ta bëni

Nuk ka asnjë gjë më të mirë sesa një filxhan i ngrohtë me kafe në mëngjes. Kafja është për shumë njerëz elementi më i mirë që mund të konsumojnë në mëngjes për t’ua nxjerrë gjumin apo për të nisur ditën mbarë. Për shumë të tjerë është shndërruar në një ritual …

Read More »

E pabesueshme: Kjo grua e shëroi kancerin duke ngrënë gjarpërinj (Video)

Një grua irakiane ha gjarpërinj si terapi për trajtimin e kancerit. 50 vjeçarha Siwanj Muhieeddin ha një gjarpër në muaj pas është diagnostikuar me kancer në mitër. Fillimisht ajo merrte ilaçe që i dhanë doktorët, të cilët kushtonin 500- 700$ dhe çdo herë i blinte. Çmimet ishin shumë të shtrenjta …

Read More »

Berati, 5 arsye për ta vizituar këtë qytet madhështor në çdo kohë (me video)

Berati, “qyteti i një mbi një dritareve”, mbetet një nga grishjet më të forta për turizmin e historisë, artit e kulturës në Shqipëri. Për shkak të vlerave të veçanta historike e kulturore, Berati u shpall “qytet muze” në vitin 1961, ndërsa që nga viti 2008 është në listën e trashëgimisë …

Read More »

Berati, 5 arsye për ta vizituar këtë qytet madhështor në çdo kohë

Berati, “qyteti i një mbi një dritareve”, mbetet një nga grishjet më të forta për turizmin e historisë, artit e kulturës në Shqipëri. Për shkak të vlerave të veçanta historike e kulturore, Berati u shpall qytet muzenë vitin 1961, ndërsa që nga viti 2008 është në listën e trashëgimisë botërore …

Read More »

Kërkoi mangësi dhe kundërthënie në Kuran, gjeti diçka tjetër

Orientalisti Gery Miller, i cili u mundua të gjej kontradiktë në Kuran, pas një hulumtimi të gjatë të këtij libri pranoi islamin dhe tani ligjëron në tematika që kanë të bëjnë me Kuranin. Dr. Gery Miller është profesorë i matematikës dhe logjikës në universitetin e Torontës. Ka qenë njëri nga …

Read More »

Këto gjashtë lule eliminojnë emocionet e rënda! (FOTO)

Edhe pse tani është e mundshme që në mënyra të ndryshme të transmetohen porositë apo ndjenjat e fshehta, megjithatë këtë ndonjëherë më mirë e bëjnë lulet. Studiuesi Doktor Edward Bahr është bërë i njohur pikërisht me këto lule ujore. Ka konsideruar që ekzistojnë esenca të luleve të cilat mund të …

Read More »
error: Mos kopjo, por shperndaje ;)