Kanadaja ka thyer rekordin e përdorimin të lëndëve narkotike të injektuara.

Gazeta kanadeze Le Devoir e ka renditur Kanadanë të parën në botë për nga përdorimi i lëndëve narkotike me anë të injektimit. Përdorimi i këtyre lëndëve me injektim është kthyer në një nga problemet kryesore të autoriteteve të shëndetësisë dhe higjenës në Kanada.

Hulumtuesit amerikanë në studimet e bëra për organin ndërkombëtar të kontrollit të lëndëve narkotike, organ i varur nga Organizata e Kombeve të Bashkuara, thekson se kuota e përdorimit të morfinës nëpër spitalet e Kanadasë është më e madhe sesa të gjitha vendet e tjera të botës. Në renditjen e këtij studimi pas Kandasë vjen Amerika, Danimarka dhe Gjermania. Niveli i përdorimit të medikamenteve narkotike në Kanada nga viti 2011 e deri në vitin 2015 është shtuar me 29%. Përveç kësaj janë dhënë 2 milion e 400 receta për përdorimin e medikamenteve narkotike.

13 COMMENTS

 1. … [Trackback]

  […] There you will find 89886 more Info to that Topic: epavarura.com/kanadaja-konsumatorja-e-madhe-e-lendeve-narkotike-te-injektuara-ne-bote/ […]

 2. … [Trackback]

  […] Read More Info here on that Topic: epavarura.com/kanadaja-konsumatorja-e-madhe-e-lendeve-narkotike-te-injektuara-ne-bote/ […]

 3. … [Trackback]

  […] Read More Info here to that Topic: epavarura.com/kanadaja-konsumatorja-e-madhe-e-lendeve-narkotike-te-injektuara-ne-bote/ […]

 4. … [Trackback]

  […] Here you will find 41809 more Information to that Topic: epavarura.com/kanadaja-konsumatorja-e-madhe-e-lendeve-narkotike-te-injektuara-ne-bote/ […]

Comments are closed.