Kanal TV Izraelit, Channel 10, ka  zbuluar se shkalla e emigracionit te hebrenjve që erdhën nga Rusia në Izrael në vitet 1990-ta është përshkallëzuar kohëve të fundit.

Kanali izraelit gjithashtu zbuloi se vlerësohet se 1/5 e një milion hebrenjve  rusë kanë emigruar në Kanada, sepse ata mendonin se ata nuk i takojnë  Izraelit.

TV vuri në dukje se 15% e migrantëve të Izraelit në vitet 1990-ta në fakt e kishin lënë Izraelin për të njëjtat arsye dhe intervistat e tyre televizive i kanë përdorura në disa raste si dëshmi.

Sipas raporteve  emigrantët hebrenj nga ish-Bashkimi Sovjetik vuanin  nga politika diskriminuese nga çifutët perëndimorë dhe qeveritë e tyre të njëpasnjëshme.

11 COMMENTS

 1. … [Trackback]

  […] Read More Information here on that Topic: epavarura.com/kanali-tv-izraelit-rreth-20-e-hebrenjve-ruse-e-lene-izraelin-shkojne-ne-kanada/ […]

 2. … [Trackback]

  […] Here you can find 56916 additional Info to that Topic: epavarura.com/kanali-tv-izraelit-rreth-20-e-hebrenjve-ruse-e-lene-izraelin-shkojne-ne-kanada/ […]

 3. … [Trackback]

  […] Read More Information here to that Topic: epavarura.com/kanali-tv-izraelit-rreth-20-e-hebrenjve-ruse-e-lene-izraelin-shkojne-ne-kanada/ […]

 4. … [Trackback]

  […] Find More on that Topic: epavarura.com/kanali-tv-izraelit-rreth-20-e-hebrenjve-ruse-e-lene-izraelin-shkojne-ne-kanada/ […]

 5. … [Trackback]

  […] Read More Information here to that Topic: epavarura.com/kanali-tv-izraelit-rreth-20-e-hebrenjve-ruse-e-lene-izraelin-shkojne-ne-kanada/ […]

Comments are closed.