Kjo ka është kafsha më e shtrenjtë në Evropë për llojin e vet. Kafsha është prezantuar në panairin e kafshëve në qytetin Limoges të Francë për çmim që mund të konsiderohet rekord.

Me një peshë prej 1. 050 paund është shitur me një çmim prej 23 500 euro. Sipas përllogaritjeve, çmimi një kilogrami mish nga kafsha është 22.38 euro dhe është 10 herë më i shtrenjtë se çmimi normal i mishit të lopës.

Kau 5 vjeçar është rritur në fermën e fermerit francez Jean-Jacques Bros, ndërsa i përket racës Limoges.

Këtë vit janë shitur 67 lopë të kësaj race me një çmim mesatar prej 6 700 eurosh secila, ndërsa vitin e kaluar çmimi ishte 700 euro më pak.

3 COMMENTS

Comments are closed.