Me këtë armë të re Putin mund të bëjë hi një shtet sa Franca (FOTO)

3
52

Rusia ka zbuluar për herë të parë foto të raketës nukleare më të madhe të prodhuar ndonjëherë. Vetëm me një raketë të vetme të “RS-28 Sarmat” mund të shkatërrohet e gjithë Franca. Ajo është një “përgjigje” për “Satan 2” e prodhuar së fundmi nga NATO. Ajo ka një shpejtësi prej 7km për sekondë dhe është prodhuar të përballojë sistemet mbrojtëse anti-raketore. Kjo bombë ka një fuqi 40 megatons ose 2 mijë herë më e fuqishme se bombat e hedhura në Hiroshima dhe Nagasaki në 1945.

Sipas “Daily Mail” presidenti rus Vladimir Putin po planifikon të zëvendësojë raketat e vjetra “SS-18 Satan” me të reja edhe më të fuqishme pas përplasjeve me perëndimin. Kontrata për ndërtimin e kësaj arme u nënshkrua në vitin 2011 dhe do të jetë e gatshme në 2018-ën. Fotot e mëposhtme u publikuan në “Makeyev Rocket Design Bureau”. Raketa “RS-28 Sarmat” përmban 16 koka bërthamore që mund të shfarosë Francën ose Teksanin. Raketa është e aftë të shmangë radarët. Ajo është e aftë të kpë në lrgëi prej 10 mijë km gjë që i lejon Moskës të sulmojë Londrën ose çdo qytet evropian apo qytet në SHBA në bregun perëndimor apo lindor.

Russia has unveiled chilling pictures of its largest ever nuclear missile, capable of destroying an area the size of France. A contract for the weapons was signed in 2011, and they are expected to be ready in 2018

Google search engine

3 COMMENTS

Comments are closed.