Jeni zgjuar herët, keni bërë ushtrime dhe tani mund ta jetoni pjesën tjetër të ditës pa u ndjerë fajtorë, apo jo? Në fakt, e keni gabim.

Ajo çfarë bëni pas stërvitjes është po aq e rëndësishme se çfarë bëni në palestër, dhe nëse nuk veproni siç duhet mund të shkatërroni të gjithë punën e lodhshme.

Një nga trajnerët më të mirë në Nju Jork, Julius Jamison, tha se ekzistojnë pesë gabime të mëdha që njerëzit bëjnë shumicën e kohës.

Ai u shpreh për “Well And Good” : “Duke filluar nga ushqimet që hamë deri te sasia e pushimit që ne bëjmë, vendimet që marrim pas ushtrimeve ndikojnë në mënyrën se si trupi jonë rikuperohet, riparohet dhe madje rritet”.

Ja cilat janë gjërat që po ju shkatërrojnë stërvitjen:

1-Nuk pini ujë mjaftueshëm

2-Qëndroni ulur dhe pa lëvizur pjesën tjetër të ditës

3-Nuk flini gjumë mjaftueshëm

4-Hani ushqime me yndyrna dhe karbohidrate

5-Nuk bëni stretching

5 COMMENTS

Comments are closed.