Kjo formë gjysmëhëne është pjesë bazë e thonjëve, por cili është kuptimi i saj i vërtetë?
Kjo zonë e bardhë përreth thonjve tuaj, është pjesë e ndjeshme dhe e rëndësishme e strukturës së thoit, të cilat nuk duhet dëmtuar. Kjo strukturë e bardhë quhet lunula (latinisht për “gjysmë hënë”), transmeton KosovaPost.

Lunula është në fakt pjesë e dukshme e thonjëve dhe nuk duhet të dëmtohet në asnjë mënyrë, sepse në qoftë se e dëmtoni, tërë thoi juaj do të jetë i dëmtuar.
Në mjekësinë alternative besohet të lunula mund të zbulojë disa të dhëna shumë të rëndësishme për shëndetin tuaj të përgjithshëm. Për shembull, mjekësia tradicionale kineze beson se mungesa e lunulës sugjeron anemi dhe kequshqyerje, ndërsa lunula e zbehtë ose blu sugjeron mundësinë e diabetit. Nëse lunula e një personi ka njolla të kuqe, kjo do të thotë që personi mund të vuajë nga sëmundjet kardiovaskulare.

Ekspertët kinezë mjekësorë ende theksojnë që çdo person i shëndetshëm ka shtatë ose tetë lunula në thonjë. Nëse keni lunula vetëm gisht të madh, kjo do të thotë se veshkat tuaja janë të dëmtuara.

Nedostatak lunule ili vrlo mala lunula obično ukazuje na loše varenje koje može da bude izazvano zbog sporog metabolizma i velike količine otrova

Normalan nokat treba da bude ružičast, čvrst i lučnog oblika, a lunula jasno vidljiva na noktima. Lunula pokazuje koliko ste zdravi i energični. Što više energije imate, lunule su belje. U suprotnom, biće tamnije

3 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Find More on that Topic: epavarura.com/keto-shenja-ne-thonj-tregojne-shume-per-shendetin-tuaj/ […]

Comments are closed.