Një vit pasi është marrë nga ISIS-i, pushtimit të qytetit sirian Palmira i ka ardhur fundi, mbështetur edhe nga forcat siriane dhe sulmet ajrore ruse. Nga një “shtëpi” e mbushur me thesaret e botës arkeologjike, në një shkatërrim të pamëshirshëm të ikonave historike.

Josep Eid, një fotograf i agjensisë së lajmeve AFP i cili i realizoi këto fotografi 2 vjet më parë, ka postuar pamjet para dhe pas dëmit në Palamira.

“Natyrisht, Tempulli Bel nuk do të jetë i njëjtë”, i tha Times of Izrael-it drejtori i monumenteve antike të Sirisë, Mamoun Abdulkarim, duke ftuar arkeologë dhe ekspertë nga tërë bota që të vijnë të kontribuojnë në rimëkëmbjen e qytetit, sepse ky vend sipas tij është trashëgimia e gjithë njerëzimit.

screen-shot-2016-10-16-at-20-00-09 screen-shot-2016-10-16-at-20-01-34 screen-shot-2016-10-16-at-20-01-26 screen-shot-2016-10-16-at-20-01-18 screen-shot-2016-10-16-at-20-01-11 screen-shot-2016-10-16-at-20-01-03 screen-shot-2016-10-16-at-20-00-54 screen-shot-2016-10-16-at-20-00-35 screen-shot-2016-10-16-at-20-00-27 screen-shot-2016-10-16-at-20-00-18

3 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Read More here to that Topic: epavarura.com/keto-shkaterrime-qe-mbajne-firmen-e-isis-ne-siri-te-copetojne-zemren-shihni-pamjet-para-dhe-pas/ […]

  2. … [Trackback]

    […] There you can find 26250 additional Information on that Topic: epavarura.com/keto-shkaterrime-qe-mbajne-firmen-e-isis-ne-siri-te-copetojne-zemren-shihni-pamjet-para-dhe-pas/ […]

Comments are closed.