Në Kinë gjendet fosili që i takon një zvarraniku detar që ka jetuar 242 milionë vite më parë.

Shkencëtarët nga Instituti Çun Li për Palaentologji dhe Paleoantropologji të Vertebrorëve, bënë të ditur se fosili që u nxorr në provincën Junan të Kinës i përket një zvarraniku detar me madhësinë e një korokodili që ka jetuar 242 milionë vite më parë.

Mësohet se paleontologët supozojnë se gjallesa kishte kokë në formë çekani dhe se i njëjti ushqehej me bimë ujore.

3 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Find More Info here on that Topic: epavarura.com/kine-gjendet-fosil-zvarranikut-lashte-242-milione-vite/ […]

Comments are closed.