Gezim Selmani

Simbas “Catholic Hierarchy. Org qe ka bere renditjen e klerikeve katolike qe drejtojne Kishen Katolike Shqiptare, 7 prej ketyre klerikeve jane te huaj dhe vetem 2 jane shqiptare, (nga 9 drejtues qe ka gjithsejt kjo kishe). Ajo qe eshte interesante ne kete renditje, eshte fakti qe bishopi shqiptar Dode Gjergji prezantohet si nje nga bishopet e Serbise qe predikon ne Prizeren. Interesant ky fakt apo jo te dashur neojesuite ?

Si ka mundesi qe megjithse Kisha Katolike Shqiptare drejtohet per dekata te tera nga nje duzine klerikesh te huaj, perseri laramanet dhe neojesuitet tane “patriote” nuk guxojne te thone nje gjysem fjale kunder ketyre uzurpatoreve? Sikur nuk eshte e ndershme te leheni vetem kunder, turqeve, arabeve e grekeve dhe nga ana tjeter te heshtni per italianet dhe kleriket e huaj qe kane uzurpuar kishen tuaj, apo jo?

Me poshte jane emrat e jesuiteve uzurpatore qe drejtojne Kishen Katolike Shqiptare.

Bishop Lucjan Avgustini, Bishop of Sapë
Ivan Cardinal Dias, Prefect Emeritus of the Congregation for the Evangelization of Peoples, Roman Curia
Bishop George Anthony Frendo, O.P., Auxiliary Bishop of Tiranë-Durrës
Bishop Dodë Gjergji, Apostolic Administrator of Prizren, SERBIA
Bishop Hil Kabashi, O.F.M., Apostolic Administrator of Southern Albania {Albania Meridionale} (Albanian)
Massafra, O.F.M., Archbishop of Shkodrë-Pult
Archbishop Ramiro Moliner Inglés, Apostolic Nuncio to Albania
Bishop Cristoforo Palmieri, C.M., Bishop of Rrëshen
Bishop Ottavio Vitale, R.C.J., Bishop of Lezhë {Lesh, Alessio}

Kjo eshte edhe arsyeja pse ne Shqiperi dhe Kosove jane shtuar jashte mase provokimet islamofobe dhe racizmi kunder vendeve muslimane. Eshte pikerishte helmi antishqiptar qe injeksojne perdite ne venat e shqiptareve.

*Pikëpamjet e shprehura në këtë shkrim shprehin mendimet e autorit dhe nuk reflektojnë domosdoshmërisht mendimet e redaksisë

2 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Read More Information here to that Topic: epavarura.com/kleriket-e-huaj-katolike-qe-kane-uzurpuar-drejtimin-e-kishes-katolike-shqiptare/ […]

Comments are closed.