Familjet dhe të afërmit e viktimave të atentateve të 11 shtatorit 2001, që të dielën është 15 vjetori, mund të padisin në drejtësinë amerikane vendet e huaja si Arabia Saudite, sipas një ligji që u miratua nga Kongresi i SHBA-së.

Në fakt 15 nga 19 autorët e këtyre atentateve ishin me origjinë nga Arabia Saudite.

Ky tekst, i kontestuar nga Riadi, duhet të ratifikohet nga presidenti amerikan, që kishte shprehur që më parë kundërshtimin e tij ndaj një mase të tillë pasi bie në kundërshtim me parimin e imunitetit.

2 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Read More Info here on that Topic: epavarura.com/kongresi-amerikan-autorizon-te-afermit-e-viktimave-te-11-shtatorit-te-padisin-arabine-saudite/ […]

Comments are closed.