Përfaqësuesja hawaiane Tulsi Gabbard, një demokrate e cila është shumë kritike ndaj politikës së jashtme të administratës Obama, ka denoncuar së fundmi administratën në Tëitter, duke thënë se ajo armatos ISIS-in dhe Al-Kaedën.

“Nëse ju apo unë japim para, armë apo mbështetje për al-Kaedën apo ISIS-in, ne do të futemi në burg. Pse qeveria jonë të ketë një shteg të lirë për këtë?”, postoi ajo kohët e fundit.

Një ditë më pas ajo postoi “ne duhet të ndalojmë që taksapaguesit e dollarëve të përdoren për të siguruar armë / mbështetje për al-Kaedën, ISIS-in dhe grupet e tjera terroriste. Pikë.”

Gabbard ka udhëhequr përpjekjet për të prerë fondet për të dyja këto grupe terroriste nga ana e SHBA-së, duke prezantuar një projekt-ligj të njohur si Akti i Ndalimit të Armatosjes së Terroristëve, i cili do ta bënte të paligjshme që fondet amerikane të përdoreshin për këtë qëllim.

Në fjalën e saj në të cilën prezantoi projektligjin, ajo akuzoi qeverinë për thyerjen e ligjeve të veta:

“Sipas ligjit të SHBA-së, është e paligjshme për ju ose mua, ose për ndonjë amerikan, që të sigurojmë çfarëdo lloj ndihme për al-Kaedën, ISIS-in apo grupe të tjera terroriste. Nëse ne e thyejmë këtë ligj, do të futemi në burg. Megjithatë, qeveria e SHBA-së e ka thyer këtë ligj për vite me rradhë, direkt dhe indirekt, duke mbështetur aleatët dhe partnerët e grupeve si al-Kaeda dhe ISIS me të holla, armë, inteligjencë dhe mbështetje tjetër në luftën e tyre për të përmbysur qeverinë siriane.”

Wikileaks ka zbuluar se SHBA, Arabia Saudite, dhe Izraeli, kishin planifikuar për të përmbysur presidentin sirian Bashar al-Assad që në vitin 2006 për të destabilizuar rajonin.

Projekt-ligji dallon ndihmën për al-Kaedën, ISIS-in, dhe Jabhat Fateh Shamit (imazhi i ri i Nusras), për t’i parandaluar ata nga marrja e ndonjë ndihme nga Perëndimi. / Gazeta Impakt

Burimi: Muslim Press

4 COMMENTS

Comments are closed.