Analisti politik nga Serbia, Dusan Prokoviq, ka thënë në një intervistë për Sputnik, agjencinë ruse të lajmeve, se termet e reja për normalizimin e marrëdhënieve Kosovë-Serbi janë direktiva nga Uashingtoni, që “e përdor Kosovën si vegël politike në rajon”.

“Pas të gjitha lëshimeve që veç ka bërë Serbia, fitohet përshtypja se tani pala tjetër do edhe më shumë. Ndoshta Uashingtoni është duke e përdoruar këtë lloj presioni për të detyruar Beogradin që ta rimendojë vendimin për sanksione kundër Rusisë”, thotë Prokoviq.

“Serbia ka mbetur i vetmi vend që përkrah veprimet e Rusisë në botë dhe NATO-s nuk i pëlqen kjo”

Ai shton se ndoshta SHBA-të duan ta përdorin këtë destabilizimin e ri për të formësuar një rend të ri politik në rajon, shkruan agjencia ruse e afërt me Kremlinin, Sputnik.

5 COMMENTS

Comments are closed.