Kryeministri i Turqisë deklaroi se qeveria e tij është e vendosur për të ndryshuar kushtetutën e këtij vendi dhe për t’a kthyer në sistem presidencial sistemin parlamentar të shtetit turk.

Binali Yildirim, kryeministër i Turqisë, deklaroi se ka ardhur koha që kushtetuta e vendit të përshtatet me situatën aktuale. Kryeministri turk duke theksuar se presidenti turk Rexhep Taip Erdogan është zgjedhur me votën e popullit dhe mban një post të rëndësishëm politik, shtoi: ” Kushtetuta aktuale nuk është adekuate, a është e mundur që presidenti të mos ketë funksion politik?” Binali Yildirim, kryeministër i Turqisë, u zgjodh në këtë post më 22 Maj pas një kongresi të jashtëzakonshëm të partisë AKP duke zëvendësuar ish kryeministrin Ahmet Davutoglu që pati divergjenca me presidentin Erdogan. Ndryshimi i sistemit politik të Turqisë në sistem presidencial do të forconte ndjeshëm rolin dhe kompetencat e presidentit turk.

8 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] There you will find 67944 more Information to that Topic: epavarura.com/kryeministri-turk-sistemi-parlamentar-te-ndryshoje-ne-sistem-presidencial/ […]

  2. … [Trackback]

    […] Read More Information here on that Topic: epavarura.com/kryeministri-turk-sistemi-parlamentar-te-ndryshoje-ne-sistem-presidencial/ […]

  3. … [Trackback]

    […] Read More Information here on that Topic: epavarura.com/kryeministri-turk-sistemi-parlamentar-te-ndryshoje-ne-sistem-presidencial/ […]

Comments are closed.