A e keni menduar ndonjëherë, se dikush mund t’ju shohë ju, gjatë gjithë kohës? Shumë shoqëri sekrete, aq më tepër ato “moderne”, që grumbullojnë edhe hakera apo spiunë (shoqëri të tilla si është edhe Sekloumi), kanë ato “aftësi” dhe mundësi në Internet, saqë mund t’ju kontrollojnë ju në çdo moment.

Kur ju jeni duke përdorur një telefon celular (me kamër), laptop apo kompjuter që është i pajisur me një kamër, dhe ndërkohë jeni duke përdorur Internetin apo aplikacione të ndryshme në World Wide Web (WWW), ju mund të vëzhgoheni nga shoqëritë/shërbimet sekrete. Ish-anëtarët e shoqërisë sekrete dhe vëllazërore Seklorum, kanë treguar se brënda kësaj shoqërie, përveç se njerëz të famshëm, pushtetarë dhe masonë, ka edhe spiunë e hakera.

Këta hakera dhe spiunë të Seklorumit, kanë kontrolluar botën e Internetit për më shumë se 10 vjet, dhe kanë bërë ndryshime, sikurse kanë ndikuar në përdoruesit “e pafundë” të botës virtuale të Internetit.

Filmimet “pas” kamerës. shpesh u janë dhënë njerëzve me qëllime jo të mira, janë publikuar në faqe të ndryshme, dhe madje janë “shitur” në Deep Web dhe aplikacione të ndryshme.

8 COMMENTS