KUJDES/ Nëse i shtrydhni puçrrat mund të keni pasoja fatale për jetën

7
251

Dermatologët vazhdimisht tërheqin vërejtjen që duhet shmangur çfarëdo prekjeje të akneve dhe puçrrave, aq më parë nëse gjenden në të ashtuquajturin “trekëndësh i vdekjes”. Ky emër rikujton skenën nga filmi horror, por as në jetën reale nuk është ndryshe, transmeton Telegrafi. “Trekëndëshi i vdekjes” përfshin rajonin nga rrënja e hundës, e cila lidhet me këndet e buzëve, gjë që përfshin edhe hundën dhe buzën e sipërme në zonë të rrezikshme. Natyrisht, në këtë zonë të fytyrës gjenden enët e gjakut, të cilat shkojnë direkt deri në tru. Kur i shtrydhni puçrrat, p.sh. në hundë, plaga të cilën e bëni me atë rast mund të infektohet. Atëherë ndodh shumëzimi i shpejtë i baktereve, të cilat shpejt arrijnë deri në sistemin qendror nervor, shkruan Independent.

Në shikim të parë duket si infeksion i parëndësishëm i lëkurës por që mund të shkaktojë probleme serioze shëndetësore, siç janë humbja e të parit, paraliza e përhershme, madje edhe vdekja. Edhe pse rreziku që kjo të ndodhë është i vogël, duhet ditur që stafilokoku është një ndër bakteret më të rrezikshme, por që më së lehti shumëzohet në plagët e hapura. Prandaj, nuk është e pamundshme që shprehia juaj e keqe të bëhet e rrezikshme për jetën. Mënyra e vetme që t’i shmangeni rrezikut nga ky infeksion fatal është që të mos i prekni puçrrat në “trekëndëshin e vdekjes”. Mirëpo, nëse vëreni skuqje të shtuar, patjetër duhet menjëherë të shkoni te mjeku.

Google search engine

7 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Find More Info here on that Topic: epavarura.com/kujdes-nese-shtrydhni-pucrrat-mund-te-keni-pasoja-fatale-per-jeten/ […]

  2. … [Trackback]

    […] Find More Info here on that Topic: epavarura.com/kujdes-nese-shtrydhni-pucrrat-mund-te-keni-pasoja-fatale-per-jeten/ […]

  3. … [Trackback]

    […] Read More Info here on that Topic: epavarura.com/kujdes-nese-shtrydhni-pucrrat-mund-te-keni-pasoja-fatale-per-jeten/ […]

Comments are closed.