Ka qenë prej kohësh një teori konspiracioni që kartat e kreditit dhe debiti monitorojnë se si dhe ku kemi shpenzuar, dhe kjo teori konspiracioni nuk është shumë e gabuar. Përdorimi i kartave të tilla dhe blerjet elektronike mund të shihen në kohë reale nga qeveria e Shteteve të Bashkuara dhe agjenci të tjera të inteligjencës, për shembull. Arsyeja kryesore që këto të dhëna thuhet se janë në dispozicion të agjencive të tilla, është informimi për blerje të pazakonshme apo modelet e shpenzimeve, në përgjithësi të lidhura me aktet e mundshme të terrorizmit. Por ajo që është shqetësuese, është se – të paktën në SHBA – nuk është i nevojshëm një urdhër për FBI që të ketë qasje në këtë informacion. Për më tepër, një urdhër jo-zbulimi lëshohet automatikisht nga një gjykatës, kështu që kushdo që është i survejuar, nuk do të jetë informohet nga banka.

4 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Here you can find 11080 more Information on that Topic: epavarura.com/kujdes-si-na-spiunojne-permes-kartave-te-kreditit-dhe-debitit/ […]

Comments are closed.