Ky është vendi ku mund të jetoni e punoni pa vizë

0

Qyteti Akrtik Longyearbyen është në një ishull, pjesë e arkipelagut Svalbard, midis Norvegjisë dhe Polit të Veriut.
Ishulli është një zonë ku kushdo mund të shkojë pa viza për të jetuar e për të punuar.
Ka qenë pjesë e Norvegjisë që në vitin 1920, kur u popullua për herë të pare, përcjell albinfo.ch.
Të veçantat e këtij vendi
Ka 2500 banorë nga 51 kombësi të ndryshme
Ka katër muaj vetëm ditë, katër muaj vetëm natë
Arinjtë polarë janë një rrezik i vërtetë, ndaj banorët ruajnë njëri-tjetrin
Nuk dalin asnjëherë jashtë fshatit pa armë, për shkak të rrezikut nga arinjtë polarë
Banorët janë që nga Tunizia, Gjermania, etj. 51 shtete në total
Nuk është vend ku shkohet për të lindur apo për të vdekur. Askush nuk ka lindur aty
Ata që kanë qenë aq fatkeq sa të vdesin në atë ishull, janë kthyer në vendin e origjinës, transmeton TCH.
Shperndaje lajmin Ky është vendi ku mund të jetoni e punoni pa vizë ne facebook, twiter, google+ etj.net.

Loading...