Populli Hunza jeton në male në veri të Pakistanit. Janë rreth 87 mijë dhe janë me të vërtetë shumë special, pasi mesatarja e jetëgjatësisë së tyre është 100 vjet. Janë një popull shumë paqësor dhe të buzëqeshur, dhe dieta e tyre bazohet në konsumin e kajsive.

Kjo popullsi jo vetëm që jeton gjatë, por sëmuret shumë pak. Tumoret thuajse nuk ekzistojnë dhe pikërisht për këtë ata shpesh kanë qenë subjekte të kërkimeve të ndryshme shkencore.

Populli Hunza lahet gjithmonë me ujë të ftohtë, madje edhe kur temperaturat janë nën zero. Prodhojnë ushqimin e tyre dhe nuk konsumojnë asnjë ushqim të përpunuar. Hanë vetëm perime, çerealë dhe bishtajore, dhe shumë rrallë përdorin vezët dhe qumështin. Ecin shumë (nga 15 në 20 kilometra në ditë) dhe konsumojnë shumë pak mish ( kryesisht mish dhie apo pule)

Sasia e madhe e kajsive që konsumohen nga Hunza, sipas disa kërkimeve, është shkaku i mungesës së tumoreve. Farat e kajsive janë të pasura me vitaminën B-17, një agjent shumë i fortë tumoral.

Populli Hunza përgatit një vaj të veçantë me bazë farat e kajsive që konsumohet me një kujdes të veçantë.

https://youtu.be/-u5kWlV-1-k

3 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] There you will find 78512 additional Info on that Topic: epavarura.com/ky-popull-jetojne-deri-ne-120-vjet-pa-u-semure-dhe-lindin-ne-moshen-65-vjecare-video/ […]

Comments are closed.