Në Berlin, sot u botua e ashtuquajtura “Letra e Bardhë”, e cila është konsideruar si dokumenti më i rëndësishëm i dekadës, në të cilën thuhet se Gjermania angazhohet të marrë rolin e sigurisë globale.

“Gjermania është një vend shumë i lidhur në nivel global – për shkak të fuqisë së saj ekonomike, politike dhe ushtarake, dhe konsideron se ka një përgjegjësi që në mënyrë aktive të ndihmojë formësimin e vazhdimësisë të botës”, thuhet në dokumentit e qeverisë gjermane e cila u miratuar sot, e u prezantua zyrtarisht nga Ministrja e Mbrojtjes, Ursula von der Leyen.

Ajo tha se vendimi i Britanisë së Madhe për të lënë në Bashkimin Evropian ofron një mundësi për të filluar forcimin e bashkëpunimit ushtarak në bllok.

Britania, sipas saj, ka për vite që ka bllokuar projekte të ndryshme evropiane.

Duke prezantuar politikën e mbrojtjes të Gjermanisë, ministri tha se Berlini zyrtar dhe Parisi duan të marrin iniciativën në bashkëpunimin e ardhshëm ushtarak.

Ajo njoftoi fillimin e bisedimeve me Francën, Gjermaninë dhe anëtar tjetër të BE-së për krijimin e përhershme të strukturave ushtarake.

Gjermania është e gatshme të ndihmojnë në sfidat aktuale dhe ato të ardhshme humanitare, gjithashtu është gati për të përkrahur sigurinë në Evropë.

Gjatë viteve të fundit Gjermania ka vendosur trupa në Afganistan, Mali dhe vende të tjera, po ashtu në mënyrë të vazhdueshme është duke luftuar kundër të ashtuquajturit Shteti Islamik.

8 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Read More here to that Topic: epavarura.com/letra-e-bardhe-plani-gjerman-per-nje-rend-te-ri-boteror-nwo/ […]

Comments are closed.