Këto dy luanë madhështor janë angazhuar në një luftë brutale midis tyre deri në vdekje.

Imazhet tregojnë zënkën spektakolare të luanit mashkull dhe asaj femër.

Fotografitë tregojnë se si luanesha e re hidhet në kërcim për të sulmuar rivalin e saj me një gatishmëri të habitshme.

Këto dy kafshë janë vëlla dhe motër dhe në raste të rralla ndodh një përleshje kaq e fortë midis tyre. Fotografi irlandez David Jenkins fotografoi skenat gjatë përleshjes për një antilopë në një park në Zimbabve.

“Pas luftës, ata ishin të lodhur dhe ranë në krye të njëri-tjetrit para se t’i kapte një dremitje shumë e nevojshme“, tha ai.

2 COMMENTS

Comments are closed.