Pas vendimit të Hagës se aktivitetet e Kinës në Detin e Kinës Jugore ishin të paligjshme, ministri kinez i Mbrojtjes, Chang Wanquan, ka paralajmëruar qytetarët për t’u përgatitur për Luftën e tretë Botërore.

Ministri Wanquan bëri një deklaratë para disa ditesh, gjatë inspektimit të instalimeve ushtarake në provincën lindore të Kinës bregdetare ku tha se publiku kinez duhet të jetë i informuar në lidhje me çështjet e mbrojtjes kombëtare, për shkak se sovraniteti dhe integriteti territorial i vendit janë në rrezik.

Sipas agjencisë shtetërore të Kinës lajmeve ‘Xinhua’, Wanquan gjithashtu paralajmëroi për kërcënimet e sigurisë në det të hapur, si dhe pranoi seriozitetin e rrezikut për sigurinë kombëtare të Kinës. Ai më tej ngarkoi të gjitha struktura e sigurisë së vendit, duke përfshirë ushtrinë, policinë, së bashku me qytetarët për t’u përgatitur dhe mobilizuar për të mbrojtur sovranitetin e tyre kombëtar dhe territorial.

Që nga vendimi i korrikut nga Gjykata e Përhershme e Arbitrazhit (PCA) Kina ka paralajmëruar se do të ndërmarrë të gjitha masat e nevojshme në mënyrë që të sfidojnë vendimin dhe për të mbrojtur sovranitetin e saj.

15 COMMENTS

 1. … [Trackback]

  […] Here you will find 62132 additional Info on that Topic: epavarura.com/lufta-e-trete-boterore-kina-paralajmeron-qytetaret-e-saj-te-pergatiten-per-lufte/ […]

 2. … [Trackback]

  […] Info on that Topic: epavarura.com/lufta-e-trete-boterore-kina-paralajmeron-qytetaret-e-saj-te-pergatiten-per-lufte/ […]

 3. … [Trackback]

  […] Find More on that Topic: epavarura.com/lufta-e-trete-boterore-kina-paralajmeron-qytetaret-e-saj-te-pergatiten-per-lufte/ […]

 4. … [Trackback]

  […] Read More to that Topic: epavarura.com/lufta-e-trete-boterore-kina-paralajmeron-qytetaret-e-saj-te-pergatiten-per-lufte/ […]

Comments are closed.