Lajmet e thashethemet për nisjen e një lufte të tretë botërore kanë qenë të shumta dhe po përsëriten ca si shpesh gjatë kohëve të fundit. Këtë herë një paralajmërim serioz ka ardhur nga Sergei Aleksandrovich Markov, i cili është këshilltar i Valdimir Putin.

Ai thotë se lufta mund të nisë shumë shpejt, madje sipas tij ajo mund të nisë përpara zgjedhjeve presidenciale të 8 nëntorit në SHBA.

Tensionet mes dy superfuqive janë rritur ndjeshëm dhe nuk është çudit që “shkëndija” që mund të nisë Luftën e Tretë Botërore të ndizet nga momenti në moment.

“Këto janë tensionet më serioze mes Moskës dhe Uashingtonit prej dekadash. Lufta mund të nisë përpara 8 nëntorit”, tha Markov.

“Personalisht kam nisur të mbledh rezerva ushqimore, që të fshihem nëse nis lufta. Ju sugjeroj të bëni të njëjtën gjë”, tha Markov.

4 COMMENTS

Comments are closed.