I gjendur përballë sulmeve ajrore, trazirave ekonomike dhe ushtrive që përparojnë, ISIS është në prag të kolapsit. Por mos prisni të shkojë heshturazi. Kur shteti i tyre të shembet, shanset janë që xhihadistët do e transferojnë luftimin direkt e në Evropë. Luftëtarët që rikthehen nga ISIS mund të shkatërrojnë intensitetin, me një luftë guerilase urbane, me intensitet të ulët, por gjithësesi vdekjeprurëse. Qytetet më të mëdhenj të Evropës mund të shndërrohen në gropa varresh. Mund të ketë sulme të shpeshtë me armë dhe bomba kundër civilëve, si dhe beteja urbane mes policisë dhe xhihadistëve të armatosur në rrugë. Franca dhe Belgjika do të ishin shënjestrat kryesore, të pasuara nga Gjermania dhe Mbretëria e Bashkuar. Asnjë qytet nuk do të ishte i sigurtë. Politikanët do të paralizoheshin. Do të kishte gjakderdhje dhe masakra. Dhe kjo luftë urbane do të vazhdonte deri në eleminimin e cdo mbetjeje të ISIS-it.

6 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] There you can find 61472 more Information to that Topic: epavarura.com/luftera-te-tmerrshme-te-te-ardhmes-qe-te-rrojme-e-ti-shohim-lufta-guerilase-urbane-ne-evrope/ […]

  2. … [Trackback]

    […] Find More here on that Topic: epavarura.com/luftera-te-tmerrshme-te-te-ardhmes-qe-te-rrojme-e-ti-shohim-lufta-guerilase-urbane-ne-evrope/ […]

  3. … [Trackback]

    […] Here you will find 32483 more Information to that Topic: epavarura.com/luftera-te-tmerrshme-te-te-ardhmes-qe-te-rrojme-e-ti-shohim-lufta-guerilase-urbane-ne-evrope/ […]

Comments are closed.