Pas aneksimit të Krimesë nga Putini, Evropa ka qenë e shqetësuar për mundësinë e luftës me Rusinë. Sipas ish-zëvendës-komandantit të NATO-s, Sir Alexander Richard Shirreff, kjo është një gjë e sigurtë. Shirreff flet për frikën e Rusisë nga rrethimi prej NATO-s, si shkëndijë që do të ndezë tensionet e rajonit.

Që në fillim të majit 2017, gjenerali i dekoruar britanik pret që Moska të hapë një korridor nga tok përmes Ukrainës, korridor i cili do të lidhë Krimenë me Rusinë, dhe më pas të pushtonte një ose më shumë shtete balltike. Që nga Estonia, Letonia dhe Lituania janë të gjithë anëtarë të NATO-s, dhe kjo mund të rezultojë në një luftë të çmendur të perëndimit me Rusinë. Vetëm beteja fillestare për Balltikun mund të vrasë dhjetëra-mijëra njerëz. Më i frikshëm, sipas Shirreff, është fakti që Rusia do të kërcënojë për të nisur armë bërthamore, në qoftë se NATO do përpiqet të ndërhyjë, duke kërcënuar jetën e miliona njerëzve.

6 COMMENTS

Comments are closed.