Për të 32 ditë rrjesht Inciativa për Maqedoni të Përbashkët ka vijuar protestat kundër gjuhës shqipe në Shkup.

Protestuesit kërkuan edhe organizimin e zgjedhjeve të parakohshme parlamentare.

Masës së protestuesve iu drejtuan edhe dy ish kryeparlamentarët Lubisha Georgievski dhe Savo Klimovski.

Ata kërkuan organizimin e një peticioni nga qytetarët dhe të dorëzohet në Bashkimin Evropian.

Ata gjithashtu propozuan që organizatorët e protestës të formojnë programin e tyre dhe të kërkojnë zgjidhjen çështjeve të ngecura në gjysmë me datë dhe kohë të caktuar.

Gazeta Impakt

 

5 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Read More Information here to that Topic: epavarura.com/maqedoni-vijojne-protestat-anti-shqiptare/ […]

Comments are closed.