Dekorimi që shteti shqiptar ju ka bër disa katolikëve të cilët kanë bashkëpunuar me fashizmin nuk ka habitur vetëm anti fashistet shqiptar por edhe serbët. Më poshte mund të lexoni në shqip shkrimin e portalit  serb Srbin.info me titull: Shteti shqiptar dekoron bashkëpunetorët katolik me fashizmin!

Në disa media pretendohet se Papa Francesko ka lumturuar 38 martirë të rinj. Megjithatë ne mes ketyre te shenjtëruarve ka bashkëpunëtorë të pushtuesit në Shqipëri gjatë Luftës së Dytë Botërore, ndaj nje pjesë e publikut shqiptar nuk e miratojë .

Dekreti papnor përfshin 38 martirët të cilët u vranë në mes të 1945 dhe 1974. Ky lajm u njoftua nga Arqipeshkvi Angeo Masafra, i cili u kryesua nga Konferenca e Peshkopit. Kardinali Amato, prefekt i Kongregatës për shenjtorët, i autorizuar nga Papa shpalli dekretin per “martirizimin e shërbëtorëve të Perëndisë Vincenzo Prenušija, te rendit françeskan, dhe 37 dëshmorëve të tjerë që u vranë në mes të 1945 dhe 1974”.

Parlamenti shqiptar ka miratuar më herët një rezolutë që dënon krimet e komunizmit ndaj figurave fetare.

(Srbin.info)

/ Gazeta Impakt

10 COMMENTS

 1. … [Trackback]

  […] Read More here on that Topic: epavarura.com/mediat-serbe-shteti-shqiptar-dekoron-bashkepunetoret-katolik-fashizmin/ […]

 2. … [Trackback]

  […] Info on that Topic: epavarura.com/mediat-serbe-shteti-shqiptar-dekoron-bashkepunetoret-katolik-fashizmin/ […]

 3. … [Trackback]

  […] Find More here to that Topic: epavarura.com/mediat-serbe-shteti-shqiptar-dekoron-bashkepunetoret-katolik-fashizmin/ […]

 4. … [Trackback]

  […] Here you can find 86358 additional Info on that Topic: epavarura.com/mediat-serbe-shteti-shqiptar-dekoron-bashkepunetoret-katolik-fashizmin/ […]

Comments are closed.