Mbishkrimi i Dillonit shkruante: “Armë e parë është shkrepur. Skllavëria ka vdekur. Falë Zotit, ne kemi një president që të paktën do të përpiqet”. Dillon dhe presidenti nuk u takuan asnjëherë, dhe Lincolni kurrë nuk e pa mesazhin e fshehur brenda mekanizmit të sahatit të tij.

Në vitet 1850, Lincoln e bleu orëne  floririt nga George Çaterton, një argjendar në Springfield, Illinois. Lincolni ish i prirur që të mos mbante gjëra për t’u dukur, por ajo orë ari ishte shenjë e karrierës së tij të shquar në fushën e ligjit. Në vitin 1958, stërnipi i presidentit të 16-të, Lincoln Isham, ia dhuroi orën muzeut Smithsonian. /bota.al

Let’s block ads! (Why?)

4 COMMENTS