Meta-Monika përgatisin arratisjen, shesin 10 shtëpi dhe një vilë me vlerë 1.2 milionë euro  

0

Çfarë po ndodh në bandën e LSI? Dy krerët e bandës Meta dhe Monika shesin shumicën e pasurive të paluajtshme dhe zhdukin paratë me çanta

Makthi i Ilir Metës dhe Monika Kryemadhit në raport me drejtësinë e re konsiston pikërisht tek pasuria e tyre. Meta dhe Monika kanë deklaruar pasuri të luajtshme dhe të paluajtshme me vlerë disa milionë euro, ndërkohë që si të ardhura të ligjshme kanë vetëm dy paga shteti, vlera e të cilave në 29 vitet e pluralizmit arrin tek rreth 1 milionë USD, pa llogaritur koston e jetesës së çiftit dhe familjes së tyre në tre dekada. Por, Ilir Meta dhe Monika Kryemadhi kanë shitur 11 pasuri të paluajtshme me vlerë mbi 1 milionë euro, pra më shumë se sa të ardhurat e tyre, pa llogaritur pasuritë e paluajtshme që nuk i kanë shitur. Meta dhe Monika kanë shitur 10 apartamente me vlerë rreth 900 mijë euro si dhe një vilë në Qerret me vlerë 300 mijë euro, të cilën e kanë deklaruar në vlerë 60 mijë USD. Vetëm këto fakte, në çdo shtet normal dhe ku drejtësia do të kishte një grimë përgjegjësi për detyrën që ka, për Kushtetutën, qytetarët dhe barazinë para ligjit, pasuria e Metës dhe Monikës duhet të ishte konfiskuar.

Po pse po e shesin Meta dhe Monika pasuritë e paluajtshme pikërisht në prag të finalizimit të ngritjes së Prokurorisë së Posaçme, Byrosë së Hetimit dhe Prokurorisë së Posaçme? Versionet dhe dyshimet janë të ndryshme. Së pari, Ilir Meta dhe Monika Kryemadhi mund të kenë një plan për t’u arratisur nga vendit në momentin që mësojnë se SPAK-u do të nisë një hetim për veprimtarinë e tyre në tre dekada. Duke shitur pasuritë, ata e kanë më të lehtë për t’u larguar nga vendit bashkë me çantat me para. Së dyti, shitja e pasurive të paluajtshme mund të jetë vijimi i një skeme nga Meta dhe Monika duke pastruar paratë e korrupsionit. Ata deklarojnë pasuri me vlerë të lirë, siç ishte vila në Qerret që e deklaruan 60 mijë USD, dhe shesin 4-5 herë më shtrenjtë, siç shitën vilën në Qerret nga 60 mijë USD në 300 mijë euro brenda një kohe të shkurtër. Së treti, shitja e pasurive të paluajtshme mund të jetë një lëvizje e mirëmenduar për të evituar mundësinë e sekuestrimit të tyre pas ngritjes së SPAK-ut. Duke shitur pasuritë dhe duke i kthyer në para, ata e kanë më të lehtë të tërheqin paratë nga bankat dhe t’i fshehin./Pamfleti

 

Pasuritë e shitura nga Meta dhe Monika    

Vilë në Qerret, shitur 300 mijë euro, deklaruar 60 mijë USD

Shitje apartamenti 200 m2, në vlerën 345 mijë euro.

Shitje apartamenti 166.2 m2, në vlerën 85 088 euro

Shitje apartamenti 76.88 m2, 42 284 euro.

Shitje apartamenti 101 m2 në vlerën 55 550 euro.

Shitje apartamenti 166.2 m2 në vlerën 58 806 euro.

Shitje apartamenti 133,7 m2, 64 103 euro.

Shitje apartamenti 108.5 m2, në vlerën 57 885 euro.

Shitje apartamenti 104.74 m2, në vlerën 60 958 euro.

Shitje apartamenti banimi 57 798 euro.

Shitje apartament banimi 64 020 euro.

Pikëpamjet dhe opinionet e shprehura në këtë material janë tërësisht të autorit/
autorëve dhe jo domosdoshmërisht reflektojnë politikat e epavarura.com

Loading...