Mexosopranoja turke, Ezgi Karakaya është njëra prej 20 artisteve të cilat arritën të radhiten në finale të Konkursit të Këngëtarit më të Mirë në Botë të organizuar nga BBC-ja në Cardiff.

Në këtë konkurs morën pjesë 450 pjesëmarrës nga vendet e ndryshme të botës, duke filluar prej Italisë e deri në Norvegji, prej Rusisë e deri në Kanada.

Karakaya, e cila është mexosopranoja e Operës dhe Baletit Shtetëror në Ankara, do të garoj për vendin e parë në konkursin në fjalë që do të mbahet prej 11-19 qershor në Cardiff.

Konkursi do të transmetohet drejtpërdrejtë nëpërmjet ekraneve të BBC-së.

Nga Konkursi i Këngëtarit më të Mirë në Botë që organizohet nga BBC-ja në Cardiff prej vitit 1983 e këtej kanë dalë emrat e shquar si Bryn Terfel, Karita Mattila, Dmitri Hvorostovsky e Anja Harteros.

Nga Turqia në finali kishin mbetur bas baritoni Burak Bilgili në vitin 2003 dhe Ilker Arcayurek në vitin 2015./ trt

5 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Find More Info here on that Topic: epavarura.com/mexosopranoja-turke-ezgi-karakaya-finaliste-ne-konkursin-e-cardiff-it/ […]

  2. … [Trackback]

    […] Find More on on that Topic: epavarura.com/mexosopranoja-turke-ezgi-karakaya-finaliste-ne-konkursin-e-cardiff-it/ […]

Comments are closed.