Home / BOTA / MISTERE LABIRINTESH / Lidhjet indiano-greke

MISTERE LABIRINTESH / Lidhjet indiano-greke

Në gusht të vitit 2015, arkeologët njoftuan se një labirint 2,000-vjeçar Indian përmbante një model identik me atë të gjetur në pllakat argjilore greke, nga viti 1200 para Krishtit. I vendosur në Gedimedu, labirinti indian është 17 me 17 metra.

Shtigjet e labirintit ndryshojnë nga 1.1 metra deri në 0.8 metra. Zbulimi u bë përgjatë një rruge të lashtë tregtare që lidh Alagankulam dhe Palakkad Gap. Llambat e terrakotës dhe gurët gjysmë të çmuar që gjenden aty pranë dëshmojnë për pasurinë e zonës. Krijuar 800 vjet pas versionit indian, versioni grek në Pilos besohet të jetë përshkrimi më i vjetër i një labirinti me shtatë rrathë, në baltë.

Labirinti Gedimedu është i dyti më i madh në Indi. Në vitin 2014, arkeologët njoftuan zbulimin e një të tilli edhe më të madh në Tamil Nadu. Në Indi, është praktikë e zakonshme për të pikturuar kolame (“labirinthet”) në shtëpi. Jo vetëm se ata kanë fuqi magjike, por gjithashtu mund të parandalojnë hyrjen e shpirtërave të ligj, sipas vendasve.

Check Also

Policia e Holandës ndalon edhe familjen e ministrit të jashtëm turk

Konsulli i përgjithshëm turk në Roterdam, Sadin Ayyildiz tha për Anadolu Agency, se ende nuk …

Leave a Reply

error: Mos kopjo, por shperndaje ;)