Antibiotikët zënë vendin e parë si ilaçet më të përshkruara. Prandaj, me blerjen e tyre natyrisht se financohen kompanitë farmaceutike. Për të mos u bërë të varur prej tyre, më mirë t’i zëvendësoni me ilaçe natyrale, të fshehura në kuzhinë.

Qepa

Nuk ka shtëpi pa qepë. Qepa pakëson inflamacionet dhe shëron infeksionet. Në qepë hasim përbërës të ndryshëm, si kuercetinë, që parandalon kancerin. Lufton edhe kundër radikalëve të lirë që janë më “meritorët” për numrin e madh të sëmundjeve.

Hudhra

Sasia e madhe e antioksiduesve që gjenden në hudhër e bëjnë të përdorshme dhe vepron si antibiotik në shërimin e baktereve dhe infeksioneve.

Lakra

Lakra është përplot me vitaminë C. Në 120 mililitra lakër gjejmë 75 për qind të nevojave me këtë vitaminë.

Uthulla e mollës

Përmban veti të shumta prej antibiotikut dhe antiseptike. Ndihmon te sëmundjet e ndryshme, nga kontrollimi i peshës e deri te ulja e nivelit të kolesterolit.

8 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Read More on to that Topic: epavarura.com/mos-financoni-kompanite-farmaceutike-antibiotiket-keni-ne-kuzhinen-tuaj/ […]

  2. … [Trackback]

    […] Info on that Topic: epavarura.com/mos-financoni-kompanite-farmaceutike-antibiotiket-keni-ne-kuzhinen-tuaj/ […]

Comments are closed.