Vrasja e ambasadorit rus në Turqi Andrey Karlov, ka ngjallur shumë polemika midis njerëzve duke spekuluar se kjo ngjarje mund të shënojë nisjen e Luftës të III-të Botërore.

Shumë njerëz po e krahasojnë këtë ngjarje me vrasjen e Franz Ferdinand, që çoi në fillimin e Luftës së I-rë Botërore.

Mendohet se kjo ngjarje mund të çojë në nisjen e një konflikti madhor.

Archduke Franz Ferdinand i Austrisë, trashëgimtari i fronit austro-hungarez, u vra më 28 qershor, 1914 në Sarjevo. Ai u vra nga Gavrilo Princip, një grup prej gjashtë vrasësish të cilët ishin e kishin menduar dhe më parë vrasjen e tij.

Vrasja e Ferdinandit ishte shkas për Luftën e I Botërore, e cila rezultoi në ultimatumin e Austro-Hungarisë ndaj Serbisë. U përdorën aleancat ndërkombëtare nga të 2-ja anët janë përdorur dhe brenda disa javësh fuqitë e mëdha botërore nisën luftë. Në fakt, disa besojnë se në qoftë se nuk do të kishte qenë për Luftën e I Botërore, Gjermania dhe Franca do të kishin qenë superfuqitë botërore si Shtetet e Bashkuara sot.

2 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Here you will find 55157 more Info to that Topic: epavarura.com/mund-te-coje-ne-luften-e-iii-te-boterore-vrasja-e-ambasadorit-rus-karlov/ […]

Comments are closed.