Nga Brioni Xhons dhe Tim Hjume

Në hapësirën e vetëm një dite, dy njerëzit më të pushtetshëm të Britanisë – Mbretëresha Elisabetë II dhe Kryeministri David Cameron – janë vetëdijësuar publikisht për rreziqet e një mikrofoni të ndezur.

Cameron ishte i pari, kur fjalët e tij të sinqerta drejtuar Mbretëreshës për Nigerinë dhe Afganistanin – duke i quajtur “tmerrësisht të korruptuar” dhe “ndoshta dy prej vendeve më të korruptuar në botë” – u kapën në kamera. Komentet shkaktuan një stuhi të vërtetë në internet, si dhe një reagim të fortë nga zëdhënësi i residentit nigerian, i cili tha se ato ishin “të turpshme”.

Menjëherë më pas, u shfaqën pamje të Mbretëreshës, që i thoshte një zyrtari të Policisë Metropolitane se zyrtarët kinezë kishin qenë shumë “të pasjellshëm” gjatë vizitës së parë shtetërore të presidentit Xi Jinping në Britani vitin e kaluar – ndoshta duke i ndërlikuar kështu marrëdhëniet me superfuqinë.

Për njerëzit e mësuar të jetojnë nën blicet e medias, është e habitshme se sa shpesh udhëheqësit botërorë harrojnë rregullin e artë të transmetimeve: Gjithmonë mendo që mikrofoni është ndezur.

Ja disa prej rasteve më të paharrueshme, kur gjërat kanë shkuar keq:
Lexoje te plote: “Ndezur është kjo gjëja?” Gafa të udhëheqësve botërorë, me mikrofonin hapur

14 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Information to that Topic: epavarura.com/ndezur-eshte-kjo-gjeja-gafa-te-udheheqesve-boterore-mikrofonin-hapur/ […]

  2. … [Trackback]

    […] Information to that Topic: epavarura.com/ndezur-eshte-kjo-gjeja-gafa-te-udheheqesve-boterore-mikrofonin-hapur/ […]

Comments are closed.