Zyra amerikane e statistikave bëri të ditur se gjatë incidenteve me armë zjarri gjatë 48 orëve të fundit janë vrarë 58 amerikanë dhe 108 janë plagosur.

Ku burim shton se në mesin e viktimave spikasin adoleshentë, fëmijë, madje edhe foshnja. Vetëm të shtunën e kaluar kanë ndodhur 103 incidente me armë zjarri që lanë të vdekur 39 amerikanë dhe 84 të tjerë janë plagosur. Zyra amerikane e statistikave raportoi se gjatë vitit 2016 janë raportuar rreth 50 mijë incidente me armë zjarri në SHBA dhe nga këto incidente 12 538 qytetarë amerikanë janë vrarë dhe 25 937 janë plagosur. 579 prej këtyre viktimave kanë qenë fëmijë nën moshën 11 vjeç.

4 COMMENTS

Comments are closed.