Orizi i cili importohet nga Kina shpesh është përplot pesticide, por edhe i përzier me plastikë.

Natyrisht, orizi i këtillë assesi nuk është i mirë për organizmin njeriut dhe prandaj duhet të kujdeseni mirë.

Ja si të dalloni a është natyral apo krejtësisht artificial orizin që e keni blerë! – transmeton Telegrafi.

Testi me ujë

Në një gotë me ujë qiteni një lugë oriz të pazier. Nëse bie në fund, është i mirë, nëse pluskon në sipërfaqe – është artificial.

Testi me zjarr

Mund të ndizni pak oriz me shkrepës. Nëse vëreni aromë plastike, mos e përdorni për ushqim. E tmerrshme dhe shumë e rrezikshme.

Image

Testi me havan

Edhe një metodë me të cilën mund të verifikoni cilësinë e orizit – është testi me havan. Qiteni orizin në havan dhe shtypeni. Nëse pluhuri është i bardhë, çdo gjë është në rregull. Nëse pluhuri është i verdhë, hidhen poshtë.

Testi me myk

Qiteni orizin në një enë dhe mbylleni hermetikisht. Lëreni në një vend të ngrohtë dhe pas disa ditësh te orizi natyral do të vëreni shfaqjen e mykut.

Nëse nuk shfaqet myku, do të thotë që diç nuk është në rregull, sepse shfaqja e mykut është dukuri normale.

Image

3 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Find More Information here on that Topic: epavarura.com/ne-dyqane-po-shitet-orizi-plastike-ja-si-te-dalloni-ate-natyral-foto/ […]

Comments are closed.