Për ne në vitin 2016 mund të duket si ideja më e sëmurë – t’ia besh një foto një nëne me fëmijë e saj të vdekur – por në shekullin e 19-të fotografia pas vdekjes ishte modë.

Në një epokë kur epidemitë e difteritë, tifos dhe kolerës u morën jetën mijëra fëmijëve amerikanë dhe shumë të tjerë iu dorëzuan kondicioneve shëndetësore që në ditët e sotme do të shëroheshin nga antibiotikët, vdekja ishte vend i zakonshëm, transmeton Express.

Por, kjo nuk e bënte atë më pak të dhimbshme. Dhe një mënyrë për t’u përballur me dhimbjen ishte përmes fotografive.

Shumë familje amerikane i fotografonin fëmijët e tyre të vdekur para se t’i varrosnin, për ta bërë dhimbjen më të lehtë.

Më poshtë mund t’i shihni fotografitë.

5 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] There you will find 21362 more Information on that Topic: epavarura.com/ne-shekullin-e-19-te-nenat-benin-fotografi-femijet-e-vdekur-ja-pse-foto-16/ […]

Comments are closed.