Kryeministri i Izraelit ka pranuar se ka bashkëpunuar me vendet arabe kundër Iranit.

Sipas një njoftimi të kanalit Press Tv, Beniamin Netanjahu në një intervistë dhënë kanali CBC News të SHBA ka pohuar formimin e koalicionit anti-iranian në lindjen e Mesme i mbështetur nga Izraelit dhe Arabia Saudite. Netanjahu tha se regjimi sionist ka shtuar shumë kontaktet me Arabinë Saudite sidomos në shkëmbimin e informacioneve.

Sipas tij Izraeli ka ndryshuar qëndrimet ndaj disa vendeve arabe të cilat Tel Avivin e konsiderojnë partner të tyre. Më herët edhe Ajub Gera zv.ministër i bashkëpunimeve rajonale të regjimit sionist ka pohuar lidhjet e afërta të Tel Avivit me vendet arabe mes tyre Bahrejnin.

6 COMMENTS

Comments are closed.