Kryeministri izraelit deklaroi se Sido që të jetë rezultati i zgjedhjeve presidenciale në SHBA, Izraeli do të ketë një mik në Shtëpinë e Bardhë dhe presidenti i ardhshëm amerikan do të vazhdojë miqësinë dhe aleancën me Izraelin.

Sipas gazetës Jerusalem Post, Benjamin Netanjahu pas takimeve të ndara me kandidatët presidenciale në SHBA, Donald Trump dhe Hillary Clinton, deklaroi se të dy kandidatët kanë mirëkuptim të plotë për çështjet që preokupojnë Izraelin dhe të dy ata janë miq të Izraelit. Ai shtoi se aleanca e fuqishme mes dy vendeve duket qartë në ndihmën ushtarake të SHBA për Izraelin që kap shifrën 38 miliardë $ dhe kërkoi që kjo aleancë të thellohet më tej.

2 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Info on that Topic: epavarura.com/netanjahu-sido-qe-te-jete-rezultati-zgjedhjeve-izraeli-te-kete-nje-sherbetor-ne-shtepine-e-bardhe/ […]

  2. … [Trackback]

    […] Read More here to that Topic: epavarura.com/netanjahu-sido-qe-te-jete-rezultati-zgjedhjeve-izraeli-te-kete-nje-sherbetor-ne-shtepine-e-bardhe/ […]

Comments are closed.